7.kolo

22.10.2011 17:00

 

PRAETORIANS FC – ŠÍLENÉ VEVERKY0:2      

Sestava:   Rosťa – Hepy, Bubák, Karlos, Jindra,   – Marek Janda, David Janda, Mates Sova, Jeff ©, Honza Fenclik, Martin Suset, Zdenda „Vokoun“, Harvy, Kuba Kanec Burian

Branky: cca. 42. Vokoun, 57. Marek Janda

Napsali o nás: Vyrovnaný zápas. Oba týmy byly dobře technicky vybavené, ale hosté se mohli radovat díky lepší koncovce. 

 

Podzimní sezóna 2011 se přehoupla do své druhé poloviny. Po 6. odehraných kolech jsme se vyhřívali na lichotivém 3. místě ligové tabulky a právě sedmý zápas sezóny nás mohl přiblížit k postupu do 7. ligy. Soupeřem, který nám chtěl cestu znepříjemnit, byl Praetorians FC, od kterého nás v tabulce dělil pouhý 1 bodík. Veverek se sešlo neskutečné množství, asi na Šumavě káceli kůrovce, tak Veverky se z lesů přemístili do Vysočan.

Od prvních minut jsme měli problémy s dobrým pohybem soupeře, který navíc přidal nadstavbu v podobě velice slušné kombinace. Veverky se víceméně nedostávali do žádného zakončení. Výjimkou byla Bubákova akce, po které však slabě vystřelil. To soupeř nám provětrával obranu mnohem více. My jsme jim napomáhali zoufalým pohybem .  Především Hepy s Jindrou. Prvně jmenovaný musel jednou zatahovat „ruční brzdu“ za cenu žlutého faulu. Na Jindrovi pak bylo zřetelné, že hrál první soutěžní zápas a v pravidelném rytmu se rozhodně neudržuje (pravidelné požívání alkoholických nápojů do toho nezahrnuji). Ale ani záloha nefungovala správně a totéž co o Jindrovi platí i pro Kubu Buriana. Soupeř byl lepší ve všech směrech, ale do nějakých vyložených šancí se též nedostával a tak poločas skončil 0:0.

     Ve druhém poločase jsme změnili přístup a od prvních minut jsme se přeci jen zakousli do soupeře a vypracovali si nějaké šance. Skóre se však neměnilo a asi po 5 minutách se soupeř probral a aktivita se opět začala vracet na kopačky Pretoriánů.  O to větší šok jim způsobila situace z cca. 42 minuty utkání. To se balón dostal k Vokounovi, který postupoval středem hřiště k bráně proti 2 hráčům soupeře. Přestože mu nabíhali na křídlech spoluhráči, Vokoun vystřelil v nejvhodnější moment, kdy brankář nemohl vidět míč a ten skončil v bráně – 0:1! Pretoriáni byli nuceni otevřít hru a my jsme měli dost možností vstřelit druhou, pojišťovací branku. Ovšem žádný z brejků jsme nedotáhli do konce a soupeř mohl nakonec po obrovské hrubce Bubáka srovnat skóre. To dlouhý balón je lehce tečoval na půlce hřiště Jeff, Bubák situaci podcenil a místo odkopnutí míče do autu ho „narval“ přímo do soupeře. Odražený balón se tak dostal za Bubáka i s hráčem soupeře, který mohl postupovat sám na bránu. Bubák v poslední chvíli zatáhl brzdu a sestřelil těsně před vápnem soupeře.  Jen díky neznalosti pravidel nebo shovívavosti vytáhl rozhodčí kartu barvy žluté a nikoli červené!!! Z následné standardní situace pretoriáni nic nevytěžili. Za chvíli si však mohli znovu na rozhodčího stěžovat – to Marek (???) zahrál ve vápně rukou. Ale sudí opět nepískal. A tak jsme 2 minuty před koncem mohli rozhodnout utkání. To Rosťa vykopvával míč od naší brány, Marek vletěl před gólmana soupeře, který šel do souboje nedůrazně, a trknul do míče, který se zastavil až v bráně – 0:2!!! Tím jsme utlumili veškeré snahy soupeře o vyrovnání a v poklidu utkání dovedli do vítězného konce.

     Byly to vydřené 2 body a přiznejme si – i nezasloužené. Ale na to se historie ptát nebude. Jak říká klasik „důležitý sou body a je jedno jak“. Výhrou jsme se přiblížili postupu. Nyní je volný víkend, ve kterém zregenerujeme síly a poté se vrhneme do konečných bojů. Hned první dva zápasy nás čeká předposlední a poslední tým tabulky, snad oba zápasy zvládneme vítězně. Byla by škoda si postup prohrát s takovými soupeři.

     Ještě jedna informace pro všechny Veverky. V sobotu, dne 12.11.2011 si po zápase udělejte čas a ženám, přítelkyním, milenkám a práci dejte volno. Když už mám ten den narozeniny, tak ať se na to trochu napijeme .o)