První zápas této sezóny

05.09.2011 09:43

ČERNÉ PUMY – ŠÍLENÉ VEVERKY  5:0

2.9.2011 Pražačka

12:30

Sestava:   Hepy – Jirka Veselý, Jakub Šťastný ©, Honza Jakoubek – Marek Janda, David Janda, Mates Sova, Zdenda „Vokoun“

 

     K prvnímu utkání sezóny „podzim 2011“ jsme přijeli odehrát mimo náš domácí stadión, a sice do areálu Pražačka na pražském Žižkově. Do teamu se vrátil Jakub a dorazili i obě posily z konce minulé sezóny, bratři Jandové. Před sezónou se mnozí z nás netajili postupovými ambicemi a hned první zápas měl ukázat, jak to s postupem můžeme myslet vážně.

     Od úvodního hvizdu rozhodčího bylo jasné, jakým způsobem se budou oba soupeři prezentovat. Pumy předváděly fotbal v neustálém pohybu azměny prostoru. Naneštěstí pro ně si moc nerozuměli s balónem, a tak se do šancí v první půlce prakticky nedostali. Veverky se místo pokusů o kombinaci uchýlili k nakopávání a nahazování balonů na soupeřovu bránu. Pokusy o kombinaci byly chabé, přesto, na rozdíl od soupeře, jsme se právě takto dostali do největší šance utkání, kdy Marek po kombinaci s Davidem nastřelil tyč. I další šance se dají nazvat gólovými. Bohužel udeřilo na druhé straně. Honzík J. vhazoval aut na úrovni našeho vápna, všechny tři útočící Veverky se vytáhli příliš daleko, takže vhazování zachytil soupeř a z brejku vstřelil vedoucí branku utkání. Do konce poločasu se pak už nic nestalo.

     Po změně stran jsme se pokusili zakousnout do Pumy, ale po 5. minutách došlo ke zlomovému utkání – soupeř potáhl po straně míč a vystřelil. My jsme přestali hrát v domnění, že rozhodčí písknul (dle jeho tvrzení vůbec nepískl), ale především míč prošel roztrženou brankovou sítí z boku brány. Zatímco jsme chtěli rozehrát, rozhodčí ukázal na středový bod!!! To byl šok!!! Pokusy o jakékoli přesvědčení sudího bylo marné (bohužel, až po nějaké chvíli se k inkriminovanému momentu vyjádřila i jedna z přítelkyň soupeře, která potvrdila, že se o branku nejednalo!!!). Tento moment jakoby rozhodl celý zápas. Katastrofální rozhodčí asi ani nevěděl, kde se nachází, my jsme se už soustředili pouze na diskuze s rozhodčím a především na faulování a urážky soupeře. Zcela jsme ztratili koncentraci a soupeř nám po našich individuálních chybách (Mates, Jirka, Jirka s Hepym) vstřelil další tři branky.

     Škoda závěru zápasu. V prvním poločase jsme ukázali naše možnosti, ale nekoncentrovanost po chybných verdiktech sudího nás stála lepší výsledek. Nicméně platí, že jsme si zápas prohráli sami. Neproměnili jsme řadu příležitostí, nekoncentrovali jsme se na hru, spoustu příležitostí jsme řešili chybně. Věřím však, že všechny nedostatky odstraníme a postupně zlepšíme naši hru tak, abychom mohli zabojovat o postup. Zlepšení můžeme předvést již tuto sobotu na  Zákostelní od 15:00, kdy nám bude soupeřem tým F3N FC B.