ŠÍLENÉ VEVERKY – F3N FC B

10.09.2011 11:27

 

ŠÍLENÉ VEVERKY – F3N FC B  1:0         

10.9.2011 Zákostelní

15:00

Sestava:   Hepy – Hárvy, Jakub Šťastný, Karlos - Honza Jakoubek© , Jirka Veselý, Mates Sova, Zdenda „Vokoun“

Branka: cca. 17. Vokoun

 

2. kolo letošní sezóny nám do cesty přihrál team F3N FC „B“. Soupeř v prvním kole rozdrtil Stalicu 4:0, takže jsme věděli, že nás čeká težký zápas. My jsme navíc chtěli odčinit debakl z prvního zápasu a prvním podzimním vítězstvím neztratit kontakt se špičkou tabulky. Na tento zápas se přišla podívat i ikona klubu, dlouholetý gólman a občasný alkoholik, slovutný Tundre. Tím jsme měli postaráno o motivaci navíc, neboť jsme nechtěli poslouchat tradiční řeči, jací jsme to vlastně nekopové. J Po jednozápasovém vyhnanství jsme se navíc vrátili na naše domácí hřiště, kde jsme obvykle velice silní J

    Do utkání nás jako kapitán přivedl Honza Jakoubek. A již od začátku to byla ta správná změna, neboť právě nový kapitán na rozdíl od Jakuba v minulém zápase hned při losu vyhrál balón J. Jako by nás tento úspěch nabudil a od počátku zápasu jsme diktovali tempo utkání. Soupeř se k ohrožení naší svatyně vůbec nedostal a my jsme podnikali nebezpečné výpady na polovinu soupeře. Nutno podotknout, že tým F3N FC „B“ disponoval ve svém středu výrazným hráčem, kterého eliminovat bylo složité. Naštěstí se s tím obrana Veverek popasovala na výbornou a soupeř nebyl schopný ohrozit Hepyho bránu. Největší šanci, kterou tak měli, byl přímý kop z cca. 13 metrů, který však skončil ve zdi. To na druhé straně bylo mnohem živěji.  Po hlavičce Vokouna (??) jsme užuž zvedali ruce na oslavu gólu, ale brankář soupeře zázračně zachránil svůj tým od pohromy, což uznalým pokýváním hlavy ocenil i bývalý gólman Tundre. Brankář soupeře byl asi vůbec naší největší překážkou, společně s naší neschopností dát branku i z nejvyloženějších šancí. Vypadalo to, že ani ve druhém zápase branku nevstřelíme. Ale byl to právě jinak po celý zápas vynikající gólman soupeře, kdo udělal obrovskou chybu, když si chtěl při rozehrávce posunout lehce balón, bohudík pro nás přímo před prázdnou bránu, kde číhal osamocený Vokoun (vyplatilo se, že byl líný a nechtělo se mu vracet zpět J) a bombou snad ze tří metrů rozvlnil síť soupeře – 1:0!!! Naše první branka sezóny!! Zbytek poločasu jsme chtěli dohrát bez komplikací, bohužel jsme si sami do hry vnesli naprosto unikátní chaos, kdy nikdo nevěděl, kde se má v danou chvíli pohybovat. Ale s vypětím všech sil jsme tlaku odolali a poločas tak vyhráli 1:0.

     Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně. Začali jsme i občas praktikovat fotbal po zemi. Nádhernou akci předvedl Karlos s Matesem. Prvně jmenovaný potáhl balón po pravé straně, narazil si s Matesem a dobrým pohybem (!!!) se dostal až před gólmana soupeře. Bohužel však prokázal, že je především obránce a netrefil ani prostor brány. I nadále jsme se snažili o aktivní hru a dostávali se tak do šancí. Další šance pojistit dvoubodový zisk postupně zahodili Vokoun, Jakub, Hárvy a nakonec opět Karlos, kdy po krásné akci Honzy Jakoubka dostal míč před zcela prázdnou bránu, ale bohužel přecijen trochu na paty, takže z 5 metrů rozezvonil pouze břevno. Přesto jsme již výsledek uhájili i přes závěrečný nápor hostů, kteří však z tlaku vytěžili pouze několik střel z bezpečné vzdálenosti a pár rohů. Zcela zaslouženě jsme tak vyhráli 1:0.

    Závěrem lze snad jen dodat, že jsme odehráli opravdu kvalitní zápas. Jediným mínusem byl chaos, který do hry občas vnášel Mates svým (ne)pohybem a (ne)pokrýváním hráčů.  Všichni do jednoho jsme však dřeli a byli po zásluze odměněni.

     Ač to není příliš obvyklé, rád bych tu zmínil jednu věc, a to korektní přístup jak domácích Veverek, tak především hostujících F3N FC „B“. celý zápas se nesl ve zcela poklidné atmosféře, kdy se oba týmy snažili hrát fotbal a při sporných situacích se bezproblémově přiznávali k tečím, faulům apod. Tím výrazně usnadnili práci jinak vynikajícím rozhodčím. Tímto bych rád soupeřům i sudím poděkoval. Škoda jen, že takových zápasů je v sezóně málo…